Pārlekt uz galveno saturu

2023. gada nogalē ar teicamiem ekspertu vērtējumiem akreditētas IT virziena programmas

Attēla autors: No LBTU arhīva

Pēc vairāk nekā gadu ilgušā akreditācijas ziņojuma veidošanas un starptautiskās ekspertu komandas, kura sastāvēja no Horvātijas, Somijas un Latvijas pārstāvjiem, vizītes un vērtējuma, ar teicamiem rezultātiem uz turpmākajiem 6 gadiem tika akreditētas visas četras LBTU IT virziena studiju programmas

  • Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai (bakalaura līmeņa), Profesionālais bakalaura grāds informācijas tehnoloģijās / Programmēšanas inženieris
  • Datorvadība un datorzinātne (bakalaura līmeņa), Dabaszinātņu bakalaura grāds datorvadībā un datorzinātnē
  • Informācijas tehnoloģijas (maģistra līmeņa), Dabaszinātņu maģistra grāds informācijas tehnoloģijā
  • Informācijas tehnoloģijas (doktora līmeņa), Zinātnes doktora grāds zinātnes doktors (Ph.D.) inženierzinātnēs un tehnoloģijās.

Izcilus vērtējumus saņēma abas bakalaura programmas, bet teicamus vērtējumus maģistra un doktora līmeņa programmas. Visas programmas var realizēt arī angļu valodā.

Eksperti atzina, ka LBTU IT virziens tiek profesionāli vadīts un ir ar augstām attīstības iespējām. Kā divi virzieni, kuri būtu turpmākajos gados jāuzlabo, ir vēl lielāks ārvalstu studentu skaits un Latvijas studentu aktīvāka piedalīšanās Eiropas studentu mobilitātes programmās.

Pievienots 21/12/2023